RSS

Despre prietenie si despre ele

Un subiect destul de delicat  pentru mine, deoarece prietenia e o "chestie" mai importanta, care e alcatuita dintr`o gasca de fete tampite(ca doar cine se aseamana se aduna, sau nu?!).

Le-am gasit sau ele m-au gasit pe mine, poate atunci cand aveam mai mare nevoie.  O diferenta ar fi, faptul ca le-am descoperit treptat.  Un inceput nou, un oras nou, un tot nou, dar totusi persoane diferite firii mele ce au stiut cum sa inteleaga un copil visator.

Le consider prietene dupa atatea certuri tarzii uneori si dese cateodata, dupa atatea lacrimi de fericire cat si de tristete, dupa atatea glume fara sens pentru altii, dupa atatea plimbari, destainuiri si imbratisari.

Nu ma aseman cu niciuna si totusi asta le face speciale pentru mine. Cu ajutorul lor iau cele mai importante decizii(aici contribuie si telefonul si cartela incarcata mai des). Cu ele ma bag in belele, dar tot ele sunt si cele ce ma scot sau mai bine zis iesim impreuna din incurcaturi.

Nu toate prietenele mele fac parte din mica gasca aiurita si visatoare in care, cica, ma aflu, dar toate prietenele mele ma sustin in orice idee(daca e buna) si cel mai important, toate imi accepta firea mai dificila si noncomformista.

Sunt cele mai nebune fete, sunt cele cu care ma distrez intotdeauna, ele sunt cele ce ma cunosc chiar si atunci cand incerc sa ma prefac. E adevarat ca nu ma pricep la asta, dar pe ceilalti ii pacalesc, iar faptul ca ele au ajuns sa ma cunoasca e mai important. 

  • Rozina. Un nume mai rar si atat de special, un nume care dezvaluie o fata cu "nevoi speciale". Distanta intre mine si ea nu conteaza niciodata, chiar daca ea e la mare si eu acasa, chiar daca eu la tara si ea la munte, deoarece telefoanele ne tin mai aproape decat kilometrii. Suntem atat de diferite si totusi asta nu conteaza, deoarece eu tot am devenit"ursuletz" pentru ea, iar ea fata care ma uimeste si pe care o iubesc. De fapt eu le iubesc pe toate, dar lista nu s-a terminat!
  • Anca. Blonda mea scumpa si frumoasa si cu ochii ca marea. Ti-am mai spus ca ai si scoici in marea ta unica, da? E cea mai calma persoana si intotdeauna intelege de ce gresesc voit. Intelege fiecare boacana si ma iarta pentru prostii si nesimtiri. I-am promis ca vom ramane prietene si peste ani si noi doua stim ca se poate.
  • Denisa. Creatza noastra mereu pusa pe fapte mari. Pot sa spun doar ca persoana cu atat de mult tupeu adunat in unele momente, nu am vazut. Mi-a dat din curajul ei si mi-a aratat cum este un Taur adevarat. Suntem aceeasi zodie si d`asta ne furam cuvintele din gura, d`asta ne certam repede si tot d`asta ne impacam fara prea multe cuvinte ci doar cu ajutorul unei Blonde calme. 
  • Lavinia. O bruneta cu un nasuc mic si carlionti care la viata lor au fost indreptati mult cu placa. Ea e mami mea, desi pot sa spun ca si eu am grija de ea intocmai ca o mamica. Lavinia a fost cu capul pe umeri si ne-a scos din belelele de copii natangi in care Camera 8(Anca, Denisa si cu mine) se baga. E mai emotiva si mai traznita, asa cum ii si trebuie unei fete care sa imi fie prietena. Toate sunt asa, insa fiecare in felul ei.
  • Alecsandra. Nu ii spun niciodata pe nume si nici ea, ci doar Cole una alteia. Am fost colege de banca un singur an, dar in ciuda timpului s-a legat o stransa prietenie. E singura persoana din Univers cu care nu m-am certat(si e straniu lucru). Nu pot sa imi explic de ce, dar niciodata nu am ridicat tonul la ea. A fost alaturi de mine la primele lacrimi de fericirie, pe care , sincer, nu credeam ca o sa le am(mi se parea imposibil sa plang de fericire).
  • Amalia. Sau Zuzi. Nu e nici macar la mine in clasa, sau in camera sau undeva. E doar in oras si la clasa vecina, ca si Piticu` (Denisa). Nu stiu cum am ajuns sa ma imprietenesc cu cele doua, nu avem lucruri atat de in comun, dar le gasim si le coloram, exact asa cum ne place mai mult. Tin la ele ca sunt nebune si ca imi vad si calitatile, dar si defectele.
  • Alexandra. Nu suporta sa i se spuna Alex, e mai irascibila ea de felul ei si d`asta ne batem cam des. Sigur ca urmeaza intrebarea"Poi si cum dracu` sunteti prietene?". Si raspunsul...."Cine se tachineaza se iubeste.". Ehh, nici chiar asa ca doar nu ne-om certa tot timpul si nici bataia nu ne ocupa foarte mult timp. Copilul asta a reusit sa imi castige increderea prea repede, iar asta e un lucru nou pentru mine, poate si d`asta o iubesc.

A fost o scurta prezentare a fiecareia, dar sunt multe povesti in spatele fiecarui nume si in spatele numelor noastre adunate in vreun parc, clasa, bar, camera, apartament, de asemenea. Sunt frumoase toate si destepte(logic) si mi-au fost alaturi cand a fost nevoie, asa au ajuns in camera speciala din inima mea si niciodata nu le-am dus in camara, ci doar i-am tratat ca pe musafirii mei iubiti.

P.S. Trimit leapsa catre Pitic(Denisa) si catre Alexandra.

Vara asta


O stare de inceput de vacanta ma cuprinde si imi canta ceva despre dor de duca si asteptare.  E prima saptamana dintr`un sezon mai static si amabil cu mintea mea nehotarata. Un telefon suna cam din jumate in jumate de ora, semn ca isi mai aminteste lumea de mine. O carte ma asteapta deschisa pe pat, dar stie ca un dor de atunci, din iarna mea m-a cuprins. 

Nu vreau intrebari, mi-e teama poate pentru ca nici nu am raspunsuri. Sunt doar sentimente inexplicabile.  Vreau un pahar mare de limonada si un baton de ciocolata. 

Multumesc! Le multumesc lor ca ma suporta cand sunt o nesimtita aiurita. Nu spun ca regret ca sunt asa,  ci doar ca nu-s usor de suportat. Si asta reprezinta un raspuns la mai multe intrebari.

Poti sa imi spui absolut orice, sunt atat de calma si indiferenta ca te ignor ca si cum n-ai fi. Azi e mai usor si sa visez. Azi sunt mai altfel si nu vreau sa stric totul, dar stiu ca ghiveciul meu de propozitii se strica repede sau chiar il stric de la inceput.

O salata de emotii felurite o sa am la inceptul toamnei si o voi pastra pentru cat mai mult timp. Vreau insa sa fie dulce, asa cum imi place mie.