RSS

De la Nea Marin d’acasa

De pe 28 pana pe 30 august au avut loc Zilele Municipiului Bailesti. Au fost 3 zile cu mici, bere, voie buna, dar fara praz.
Am ratat din evenimentele organizate vineri si sambata, dar am sosit la timp pentru vizita presedintelui Traian Basescu. Cu acelasi vesnic zambet, presedintele, inconjurat de o multime de reporteri, cameramani si fani, s-a plimbat prin Bailesti si a salutat oamenii pe care ii intalnea.
Seara de sambata s-a incheiat cu hore si multa voi buna intretinuta de muzica unor artisti de muzica populara ca: Gheorghe Rosoga, Emilia Ghinescu, Maria Dragomiroiu si Niculina Stoican.
Strada Locotenent Becherescu a fost plina de tarabe, gratare, frigidere, mese, bancute si un nor mare de fum de la gratare sau mai bine zis, un aer irespirabil.
Ziua de duminica a inceput cu un spectacol de muzica si dansuri populare oferit de ansamblul „Maria Tanase” sin Craiova, s-a continuat cu alte activitati culturale, iar seara un concert cu muzica folc, etno si usoara, i-a multumit pe doljeni.
Nicola si Laurentiu Duta au adunat si mai multa lume, iar pe multi i-a ridicat de la mese pentru a canta si dansa cu ei. Formatia M&M alcatuita de 2 fete, una blonda si alta bruneta nu m-au impresionat cu cantecele etno, insa au prezentat destul de bine castigatorii tombolei. Pentru cei carora nu le-au placut Nicola, M&M, Laurentiu Duta (desi nu cred sa fi fost multi), cu siguranta le-au placut cantecele folc ale lui Dan Vana si Cristian Buica.
Editia a 4-a, Zilele Bailestiului s-a incheiat cu un focuri de artificii, insa petrecerea a continuat acasa la Nea Marin, caci oltenii stiu sa petreaca.